به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل انجمن آب شیرین کن ، در جلسه ای که روز گذشته با حضور وزیر پیشنهادی نیرو در دولت چهاردهم ، معاونین وزارت نیرو و سایر فعالان بخش خصوصی حوزه آب و با دعوت و حضور دبیر انجمن برگزار شد ، به نوع حکمرانی ناکارآمد در این صنعت در یک دهه گذشته، و وقوع ناترازی آب ، لزوم اجرای طرحهای عظیم شیرینسازی با رعایت ضوابط زیست محیطی و چالش های جدی در این صنعت اشاره گردید..
همچنین در این جلسه تاکید شد که وزیر نیرو باید ضمن آشنایی کامل با وضعیت منابع آب و شرایط اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی مناطق مختلف کشور، بتواند با پیاده سازی مدیریت یکپارچه منابع آب و برنامه ریزی تطبیقی بر چالشهای تأمین آب در کشور خشک و نیمه خشک ایران که در سالهای اخیر به سمت فرا خشک حرکت نموده است فائق آید که موفقیت در این امر نیازمند هماهنگی بین دستگاههای اجرایی متعددی در دولت و نیز قوای مقننه و قضائیه بوده و مهمترین رکن آن علاوه بر این هماهنگی و همکاریهای ضروری مشارکت مردم و ذینفعان در امر مدیریت و صیانت از منابع آبی است. در این بین هماهنگی بین وزرای نیرو و جهاد کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و وزیر نیرو باید قادر به ایجاد چنین اجماعی در این طیف وسیع بوده و سوابق اجرایی ایشان بایستی مؤید این توانایی باشد..
افزایش جمعیت و تمرکز نامورن آن در مناطق بسیار کم آب کشور، توسعه شهرها و شهرکها و سکونتگاههای غیر رسمی، تاکید بر توسعه فعالیت های کشاورزی و خود کفایی در برخی محصولات بدون توجه به محدودیت های آبی از دیگر مباحث مطروحه در این جلسه بود که فشار مضاعفی بر این منبع از دست رفته وارد آورده که این روند معیوب بایستی هر چه سریعتر اصلاح گردد. در ادامه نیز به تعامل با سازمانهای بین المللی در مدیریت منابع آب و دیپلماسی مؤثر در خصوص آبهای مشترک و مرزی جز لاینفک مدیریت موفق آب در این سرزمین می باشد اشاره شد و بر حفظ منافع ملی با شناخت طرفهای ثالث و بکارگیری تمامی فرم ها و کارتهای بازی در این راستاد نیازمند درک شرائط پیچیده و در هم تنیده مدیریت آبهای مشترک است که وزیر نیرو بایستی از عهده آنها بخوبی برآید ، تاکید شد
در ادامه نیز عباس علیآبادی ، مسئله تأمین آب را از چالشهای جدی بشر طی سالهای آینده عنوان کرد و تکنولوژی و راهکارهای دانش بنیان را گرهگشای این مشکلات دانست و افزود: خوشبختانه متخصصان ایرانی بر این دانش و تکنولوژی مسلط هستند.
وی با اشاره به اهمیت بهرهوری تصریح کرد: نقطه شروع همه چیز از بهرهوری در تولید و مصرف است. بهرهوری در تولید به معنای کاهش سهم انرژی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، بازچرخانی آب و نیز کاهش تلف شدن انرژی است. اما بهرهوری در مصرف که بسیار مهمتر نیز هست، شامل بهبود روشهای آبیاری در کشاورزی و بهینهسازی مصارف صنعتی، استفاده از روشهای خنککاری هوایی و اصلاح الگوی مصرف از طریق فرهنگسازی عمومی است.
وی افزود: اگرچه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشکی واقع شده و از کل آورده سالانه تنها قریب به ۱۰۰میلیارد متر مکعب آب باکیفیت قابل مدیریت است، ولی وجود دریا در شمال و جنوب کشور، امتیاز ویژهای است که امکان اجرای طرحهای عظیم شیرینسازی را با رعایت ضوابط زیست محیطی فراهم ساخته است. با اعمال اصلاحات در اقتصاد آب از طریق روشهای مردم پسند که منافع آنها را بیشتر تأمین کند، باید هرچه سریعتر در تدارک طرحهای بزرگ تولید و انتقال آب با جلب سرمایههای مردمی برآییم.