به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل انجمن شرکت های آب شیرین کن ، پیشنهادات بودجه ای انجمن به مجلس ارسال شد. در این گزارش که از سوی دبیرخانه انجمن شرکت های آب شیرین کن تهیه شده است، ضمن بررسی فضای مالی و ارقام اصلی بودجه سال ۱۴۰۴، احکام مهم مرتبط با بودجه بخش آب نیز به دقت پایش گردیده و در پایان پیشنهادات انجمن ارائه و این پیشنهادات از طریق نمایندگان مجلس در استان های جنوبی ، کمیسیون های تخصصی همچون آب و کشاورزی و مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران جهت اعمال در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ ارسال گردیده است.
در پیشنهاد مورد اشاره تمرکز بر روی موضوع تامین مالی صنعت آب شیرین کن و تسویه بدهی های انباشته سال های گذشته که همچنان از مهمترین مسائل صنعت نمک زدایی و تصفیه آب است مورد تاکید واقع شده و شامل دو گزینه تسویه بدهی دولت به سرمایه گذاران و بهره مندی حداقل بیست درصد (۲۰%) از سقف چهارصد هزار میلیارد (۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال انواع اوراق مالی اسلامی از جمله اسناد خزانه اسلامی را که منطبق بر قوانین و مقررات و در چهار چوب عقود اسلامی منتشر می گردد لحاظ شده و در گزینه دوم و برای نخستین بار درخواستی مبنی بر اجرای مصوبه شماره ۵۴۵۸۷/ت۳۷۳۰۴ک هیأت وزیران و در راستای ماده ۳۷ و بند ب ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران که به دولت اجازه می دهد تا نسبت به پرداخت بدهی قطعی و حسابرسی شده تا پایان سال ۱۴۰۲ به شرکتهای سرمایه گذار تامین آب شرب از طریق نمک زدایی ، از طریق واگذاری اموال و داراییهای غیرمنقول دولت به طلبکاران مذکور اقدام نماید ، اشاره گردیده است .
خاطر نشان می گردد بر اساس محاسبات صورت گرفته مطالبات سررسید شده قطعی سرمایه گذاران حوزه آب شیرین کن تا پایان مهر ماه سال جاری به رقمی بالغ بر ۷۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
متن کامل پیشنهاد ارائه شده در زیر قابل مشاهده است.
پیشنهادات | دلایل توجیهی | جزء/ بند/ تبصره |
به دولت اجازه داده می شود تا سقف چهارصد هزار میلیارد (۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال انواع اوراق مالی اسلامی از جمله اسناد خزانه اسلامی را که منطبق بر قوانین و مقررات و در چهار چوب عقود اسلامی باشد ، منتشر و به ردیف درآمدی شماره … جدول شماره (…) این قانون واریز کند. این اوراق با رعایت ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور جهت احداث و تکمیل طرحهای نیمه تمام مهار و استمرار تولید و تأمین آب توسط تاسیسات آب شیرین کن، طرحهای آبرسانی به شهرها و روستاها و جهاد آبرسانی و مشارکت با خیرین آبرسان، طرحهای تأمین آب سیستان و بلوچستان و استان های جنوبی و طرحهای برقآبی در اختیار شرکتههای وابسته و تابعه وزارت نیرو قرار می گیرد. حداقل بیست درصد (۲۰%) از اوراق منتشر شده موضوع این بند در اجرای مصوبه شماره ۵۴۵۸۷/ت۳۷۳۰۴ک مورخ ۱۱/۴/۱۳۸۶ هیأت وزیران، به منظور پرداخت بدهی معوقه شرکتهای آب شیرینکن در اختیار وزارت نیرو و شرکت سهامی مادرتخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور قرار میگیرد. | با عنایت به اینکه مجموع بدهی معوقه دولت به شرکتهای سرمایه گذار آب شیرینکن از محل خرید تضمینی آب به بیش از ۶ هزار میلیارد تومان رسیده است و با توجه به اهمیت فعالیت این شرکتها به ویژه در تأمین آب شرب شهرهای استانهای هرمزگان ، سیستان و بلوچستان ، بوشهر و خوزستان (با پوشش جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون نفر)، پیشنهاد میشود حکم پیشنهادی در مورد پرداخت معوقات این شرکتها در قانون بودجه در نظر گرفته شده است. | تبصره الحاقی پیشنهادی ۱ |
در اجرای مصوبه شماره ۵۴۵۸۷/ت۳۷۳۰۴ک هیأت وزیران و در راستای ماده ۳۷ و بند ب ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ، به دولت اجازه داده میشود نسبت به پرداخت بدهی قطعی و حسابرسی شده تا پایان سال ۱۴۰۲ به شرکتهای آب شیرین کن با هماهنگی وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت نیرو و شرکت سهامی مادرتخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور از طریق واگذاری اموال و داراییهای غیرمنقول دولت به طلبکاران مذکور اقدام نماید. | تبصره الحاقی پیشنهادی ۲ |