تغییر گروه های کالایی برای تخصیص ارز و مشکلات ثبت سفارش از مواردی است متاسفانه پس از مضایغ ارزی کشور به طور مستمر در حال تغییر و تحول است است و. ثبت سفارش کالایی که تاکنون با اولویت تخصیص ارز نیمایی صورت می پذیرفت و به ناگاه از اولویت خارج می شود و وضعیت تخصیص ارز آن به سایر روش ها منجر می گردد سرمایه گذاران و واردکنندگان تجهیزات پروژه و مواداولیه صنعت آب شیرین کن را سردرگم کرده است . این رویکرد شتابزده وزارت صمت و بانک مرکزی در تغییر گروه های کالایی ونحوه تخصیص ارز تاکنون موجب ضرر و زیان بسیاری از شرکتهای بخش خصوصی فعال در حوزه آب شیرین کن شده است.
برخی از پروژه های در حال ساخت و بهره برداری حساس در تامین آب شرب که اغلب در مناطق جنوبی وکمتر برخوردار کشور پس از انتظار مدت طولانی برای تخصیص ارز، با تغییر رویکرد بانک مرکزی مبنی بر عدمتأیید ثبت سفارش با منشأ ارز نیما روبرو شده و علی رغم طی مسیر طولانی ودریافت تاییدیه های متعدد از سازمان ها و ارگان های ذیربط ، ناچار به ویرایش پروندههای ثبت سفارش خود به منشأ ارز اشخاص شدهاند. این موضوع موجب شده به علت عدم شفافیت قیمت و فشار تقاضا، با افزایش قیمت و بعضاً اخذ کارمزد از جانب صادرکنندگان مواجه شوند و تغییرات مداوم و ناگهانی در دستورالعملهای مربوط به واردات خود موجب بلاتکلیف ماندن سفارش تجهیزاتی بود که پیش از این روال مربوطه را طی کرده و در برخی موارد نیز کالا به گمرک وارد شده است.
همچنین بـا تغییرات پیشبینینشده شـرایط تأمین و حواله ارز از طرف بانک مرکزی، حجم عمدهای از اقلام خریداریشده در مبدأ و بخشـی نیز در گمرکهای کشور رسوب نموده که این امر از یکسو اعتبار خریدار را در شرایط سخت تحریم ها به دلیل افزایش بدهی ارزی نزد فروشندگان خارجی مخدوش نموده و از سوی دیگر هزینههای انبارداری و گمرکی شرکت ها را افزایش داده و موجب ضرر و زیان مضاعف ایشان شده است.
انجمن شرکت های آب شیرین کن در جهت پیگیری مشکلات اعضای ، با برگزاری جلسه مشترک با ریاست محترم اتاق بازرگانی تهران و ارسال مکاتبات مختلفی با نهادهای گوناگون از جمله بانک مرکزی، وزارت صمت صورت نموده و ضمن پیگیری و هشدار در خصوص امکان وقفه در تولید آب شرب در کارخانه های آب شیرین کن ، خواستار رفع مشکلات بوجود آمده شده است.