به گزارش روابط عمومی انجمن شرکت های آب شیرین کن ، شرایط اقلیمی خاص استان هرمزگان نیازمند تمهیدات جدی در حوزه تأمین منابع آبی پایدار ایجاد کرده است. ۵۷ درصد جمعیت استان شهری و مابقی روستایی هستند و مزیت نسبی استان دسترسی به آبهای آزاد از طریق نوار ساحلی ۱۱۰۰ کیلومتری جهت تامین آب می باشد.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان هرمزگان با بیان اینکه آبشیرینکنها در این استان سابقه طولانی دارند و از سال ۱۳۸۴ نخستین آبشیرینکن در بندرلنگه احداث گردید ، اظهار داشت : اکنون ۹۵ میلیون مترمکعب در سال ظرفیت تولید آب از آبشیرینکن های استان وجود دارد.
وی تاکید کرد: تأمین آب کلانشهر بندرعباس بدینگونه است که ۴۸درصد نیاز آب از طریق شیرینسازی و مابقی آن از منابع سطحی و غیرسطحی تامین می گردد و اگر ظرفیت آب شیرین کن های وجود نداشت ، تابستان ۱۴۰۰ ، استان با چالش های جدی مواجه می گردید.
در ادامه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان با تأکید بر اینکه در سطح کشور ۹۱ پروژه آبشیرینکن با ظرفیت ۵۷۰ هزار مترمکعب وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد ۴۰ سایت با ظرفیت ۲۳۲ هزار مترمکعب در بندرعباس مستقر می باشد و تا چند ماه آینده ۱۱ سایت جدید با ظرفیت ۴۳ هزار مترمکعب وارد مدار خواهد شد و ظرفیت کلی بندرعباس به ۲۷۵ هزار مترمکعب افزایش مییابد.
وی ادامه داد: سه سایت به ظرفیت ۱۱هزار مترمکعب نیز در مرحلهی انتخاب سرمایهگذار قرار دارد که وارد مدار شدن این سایتها میتواند بسیاری از چالشهای موجود را برطرف کند.