به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل انجمن شرکت های آب شیرین کن ، جلسه مشترک هیات مدیره انجمن با معاون جدید راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، مورخ اول بهمن ماه در دفتر معاونت آبفا کشور برگزار شد.
در بخش اول جلسه گزارشی از روند تشکیل انجمن شرکت های آب شیرین کن ، تعداد اعضا و اهداف انجمن ارائه و در بخش دوم دبیر انجمن شرکت های آب شیرین کن نسبت به موانع و مشکلات اعضاء گزارش ارائه نمود.
بر این اساس مجموع مطالبات سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، رقمی بالغ بر 1135 میلیارد تومان و مجموع مطالبات تا پایان آذر برای سال ۱۴۰۲ ، ۷۷۰ میلیارد تومان عنوان شد که این تنها مبالغ اسمی و دفتری معوقات و بر اساس بودجه مصوب سال جاری می باشد .
وی ادامه داد بر اساس محاسبات صورت گرفته و با توجه به میزان ظرفیت تاسیسات آب شیرین کن در حال بهره برداری و پروژه هایی که در سال جاری وارد مدار می شوند ، اعتباری بالغ بر ۵۸۰۰ میلیارد تومان می طلبید که متاسفانه و علی رغم پیشنهاد این مبلغ توسط وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، سازمان برنامه و بودجه کشور در ابتدا رقمی بالغ بر 2000 میلیارد تومان از اعتبار پیشنهادی را کاهش داد و در مرحله بعدی نیز کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۲ مجلس ، اعتبارت خرید تضمینی را به ۳۱۵۰ میلیارد تومان تقلیل داد و هم اکنون شاهد کسری و ناترازی بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومان در این بخش می باشیم و در صورت ادامه روند فعلی و عدم تخصیص اعتبارت مصوب سال جاری شاهد افزایش مطالبات معوق 4000 میلیاردی تا پایان سال خواهیم بود و این امر موجب توقف ناخواسته تولید و وقوع بحران و تنش اجتماعی در شهر های جنوبی کشور خواهد شد.
وی ادامه داد در تغییر گروه کالایی تجهیزات آب شیرین کن نیز که موجب شده است تا پرداخت تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی از نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار تومان افزایش یابد از دیگر موانع جدی سرمایه گذاران این حوزه می باشد و به نظر میرسد این تغییر گروه کالایی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی و بدون در نظر گرفتن اهمیت تأمین آب شرب مردم خطه جنوب کشور صورت گرفته است. دبیر انجمن شرکت های آب شیرین کن همچنین از عدم اجرایی شدن مصوبه محرمانه اخیر هیأت وزیران جهت رفع این موضوع نیز خبر داد .
در بخش سوم ، اعضاء هیات مدیره انجمن با تشریح مشکلات و موانع پیش روی خود و وقوع بحران مالی در شرکت ها از معاون معاون جدید راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درخواست نمودند تا با قید فوریت ، جلسه مشترکی با وزیر نیرو تشکیل گردد.
در بخش پایانی نیز ، علیرضا جزء قاسمی ضمن تشکر از سرمایه گذاران این حوزه به اهمیت بالای تامین آب از طریق تاسیسات نمک زدایی در کشور اشاره نمودند و ضمن پذیرش مشکلات و موانع پیش روی اعضاء مقررگردید اقدامات لازم جهت پیگیری رفع مشکلات و برگزاری جلشه مشترک با وزیر نیرو انجام پذیرد.