به گزارش روابط عمومی انجمن شرکت های آب شیرین کن ، رضا اردکانیان ، وزیر نیرو اظهار داشت ، در حاضر ۶۱ آب شیرین کن در کشور احداث شده و به دنبال احداث ۲۴ آب شیرین کن دیگر هستیم.
نیاز به آب شیرین یک نیاز اساسی برای بقاست و بخش عمده ای از سطح سیاره زمین (بیش از ۱٫۵ میلیون کیلومتر مکعب) را آب فرا گرفته است که نزدیک به ۹۷ درصد این آب ها شور و غیر قابل نوشیدن هستند و ۳ درصد باقی مانده به صورت یخ زده و غیر قابل مصرف در قطب ها و بر فراز قله کوهها وجود دارد.
طبق مطالعات صورت گرفته هم اکنون بیش از نیمی از جمعیت جهان با کمبود منابع آب شیرین مواجه هستند و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰، این مقدار به بیش از ۶۰ درصد برسد. تغییر در سبک زندگی مردم، رشد سریع جمعیت جهان، افزایش فعالیتهای صنعتی و افزایش آلایندهها از دلایل آلوده کردن آب شیرین در جهان است. کاهش بارندگی در کشور، خشک شدن چشمهها و سفرههای زیر زمینی و شور شدن آبهای زیر زمینی تهدیدی جدی برای زندگی روزمره انسان است به همین دلیل دریاها پایدارترین منابع آب محسوب میشوند. با وجود هزینههای گزاف و سنگین در کشورهای حاشیه خلیج فارس ، شیرین سازی آب دریا باز هم مورد استفاده قرار میگیرد. شیرین سازی به معنای استخراج آب شیرین از آب دریا و آبهای لبشور است.در سالهای اخیر در ایران پیشنهادها جدی برای تامین آب برخی استانهای مرکزی و شرقی از طریق شیرین سازی و انتقال آب دریا از شمال یا جنوب کشور مطرح شده است و در خارج از مرزها نیز عربستان سعودی حتی برای تأمین آب مصرفی کشاورزی به سمت تصفیه و نمک زدایی آب دریا اقدام نموده است.