۷۰ درصد از تاسیسات آب شیرین کن در طرح انتقال آب خلیج فارس به استان های مرکزی و شرق کشور در داخل کشور ساخته شده است .در طول اجرای پروژه خلیج فارس ، حدود ۸ هزار نفر مشغول به کار شدند و ۱۶ هزار میلیارد تومان نیز سرمایه گذاری شده است.
هدف از این طرح تامین آب واحدهای معدنی بزرگ کشور می باشد و طرح انتقال آب از استان هرمزگان آغاز و در مسیر کرمان و خراسان جنوبی به خراسان رضوی انتقال خواهد یافت و میتواند به توسعه صنایع گلخانهای و واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ این استانها کمک کند. با تکمیل طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، در مجموع ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران انتقال مییابد. اجرای این طرح با مسئولیت وزارت صمت و با سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ معدنی کشور و بخش خصوصی است که عملیاتی شدن این طرح، اتفاق بزرگ و تحول عظیمی را در استانهای مسیر انتقال ایجاد خواهد کرد.
عملیات اجرایی جدی برای انتقال این آب در دولت یازدهم آغاز شد و تسهیلاتی از صندوق توسعه ملی به میزان ۴۰۰ میلیون دلار اخذ و مابقی توسط شرکتهای تابعه وزارت صمت و بخش خصوصی تامین شده است.در دو ماه آینده با ادامه مسیر این طرح، آب دریای خلیج فارس با انتقال به سرچشمه و اردکان در معادن چادرملو مورد استفاده قرار میگیرد.
طول این مسیر ۸۲۰ کیلومتر از بندرعباس در مبدا تا اردکان و سرچشمه خواهد بود و قطر لوله از ۱۰۰۰ میلی متر تا ۱۶۰۰ میلی متر است و میزان غلظت نمک این آب از ۴۵ هزار سیسی به ۵۰۰ سیسی میرسد که قابل شرب نیز خواهد بود. همچنین از لحاظ قیمتی در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عمان و امارات قیمت آب در این طرح، ۲۰ درصد ارزانتر است.
بنا بر برنامه ریزی انجام شده خط نخست انتقال حداکثر ظرف دو یا سه ماه آینده به صورت کامل مورد بهره برداری قرار میگیرد و خط دوم نیز آب را از هرمزگان به کرمان و خراسان جنوبی و سرانجام خراسان رضوی (مشهد الرضا) انتقال و آب به معادن سنگان خواهد رسید .
خط انتقال دوم نیز بطول یک هزار و ۵۵۰ کیلومتر و تعداد ایستگاههای پمپاژ ۲۱ باب می باشد و ظرفیت اشتغالزایی این طرح، ۳۰ هزار نفر برآورد می گردد که تا سال ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد .ضمنا میزان سرمایهگذاری ۴۷ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۲۳۰ میلیون متر مکعب در سال می باشد.
خط سوم نیز از استان هرمزگان آغاز و به استان یزد و سرانجام به اصفهان میرسد و شرکتهای فولاد، ذوبآهن و صنایع در مسیر میتواند از این آب نیز بهرهمند خواهند شد .